潔淨的愛

潔淨的愛

編輯:風吹直畢甩| POSTED ON 26 Jun 2019

性愛之前沖個涼相信大家都會做,但點為之洗得乾淨呢?私處應該點洗呢?點解要洗得乾淨呢?甚至係做完之後應否再沖?今次又同大家探討下,潔淨嘅性愛除咗感覺較舒服之外,其實仲會個人衛生,情感,甚至係健康方面都有影響!

潔淨的愛

做前一小沖

「點解要沖涼?」呢個問題就好似睇洗衣粉廣告咁講,大家每日都會接觸到好多唔同嘅細菌,尤其係私密嘅地方就更加容易隱藏細菌,所以性愛之前去沖個涼,清理身上嘅細菌,以防細菌感染,對相方都係一種保護。

不過,性愛前沖嘅涼其實簡單沖走身上細菌就可以,反而性愛後再沖得乾淨先緊要啲!由其已經情慾高漲然後沖涼沖成個鐘,真係乜慾都沖走哂!

潔淨的愛

另外,如果活動地點係酒店之類嘅話,就唔建議用酒店毛巾嚟清洗生殖器,唔係話酒店清潔得唔好,而係毛巾呢類會循環使用嘅物品,消毒得唔夠就好易中招。當然去得酒店又好難會拎多條毛巾去咁得意,所以簡單啲嘅話拎包濕紙巾齋抹重要部位就可以。

Rends事前事後清潔濕紙巾 (10張)

做後一大沖

通常完事後,好多男女都係求其抹抹就訓/離開。但原來咁做唔單止唔衛生,而且因為性愛時,男士嘅精液同女性嘅陰道分泌物附著在外生殖器上,尤其附係女性會陰處同男性陰囊部位,會比細菌嘅生存同繁殖提供有利環境。因此,性愛後及時用清水清洗下身,並用乾淨的毛巾擦乾,就可以達到防止外生殖器感染,並減少泌尿系統感染的機會。

潔淨的愛

由於要清洗乾淨,所以男士沖涼果陣,用手將包皮褪到龜頭後,將積聚嘅污垢、皮脂清除。由於包皮內板比外板薄潤,對化學清潔劑比較敏感,因此,在清洗包皮龜頭時,只要用清水沖洗一次就可以。如果用番皂、淋浴露來清洗,又沒有將泡沫沖洗乾淨,有啲人會可能出現包皮龜頭過敏反應。萬一真係包皮與龜頭間因污垢積聚而引起炎症,可用專門嘅身體潔淨液擦洗就好了,如果嚴重時就要請教專科醫生。

G PROJECT×PEPEE 事後身體潔淨液(男用)

至於女士,女性外陰部嘅皮膚、黏膜比較柔嫩,容易受到損傷,並且女性陰道嘅酸性分泌物有自淨作用,PH值在4至5之間,清洗外陰時如果用鹼性強嘅洗滌用品會破壞陰道自身保護屏障。此時可選擇有保障,弱酸配方嘅女性護理潔膚液,溫和清潔,幫助維護私處健康PH值,提升防護力和滋潤度,為私處提供營養,自然抗衰。

Sliquid Splash 天然女性護理潔膚液

小提示

男人性愛後不要立即清洗:

性愛後不宜馬上清洗生殖器,因為呢段時間生殖器需要休息!約過半小時後先洗,對身體回復會比較好。

完事後去一去廁所:

性愛後去廁所,會有助減少細菌感染。女性陰道入面可能藏匿著一些細菌,也許會在性愛中轉移到男性身上,甚至附著在男性生殖器表面及生殖道內口。而男性陰莖包皮裡殘留的病原體,也可能在性生活中跑到女性的尿道內。所以事前飲多啲水,完事後透過排尿,將黏在尿道口的細菌一次過沖走,避免因性愛而引致的尿道炎。

潔淨的愛

總結

性愛本是開心事,但如果因衛生問題而損害健康就得不償失,所以保持清潔好重要,要有好嘅身體同環境,先可以長做長有嘛!

_____________________________

更多潔淨產品:https://bit.ly/2X5LI2m

_____________________________
想睇更多小編嘅分享?即Like 18 Gifts Facebook: www.facebook.com/18gifts

Copyright©2013 – 19 | 18 Gifts – 成人用品店 | 版權所有,未經許可,不得轉載。

又熱又閉翳,陰毛應否剃?
一個人難熬的晚上,解決女孩心癢癢的自慰指南♡
Navigation
Close

My Cart

Close

Wishlist

Viewed

Recently Viewed

Close

Great to see you here !

你的個人資料只會用作改善網站體驗、管理登入帳戶、或其他於privacy policy內顯示之用途。

Already got an account?

Close

Categories